bollar

Hihi, jag kunde bara inte låta bli! Jag tycker sånt här är lite kul, och det kanske du också gör?

Aja, du ser här flera bollar som åker runt i en cirkel. Kan du få dem att byta håll? Om du inte klara av det först så kan du ta pilarna till hjälp för att "styra" bollarna åt det hållet du vill.
Visst är det kul? ;)




- pc

jenka o vårtor

Hehe jag hade dansuppvisning idag i skolan. Det var ganska så kaotiskt. Alla skulle köra igenom danserna några sista gånger, och vi var i en mycket liten lokal, så det var mycket trångt och alla gick i vägen för varandra. Men tillslut så hade alla övat klart och då kom läraren med kamera och det var bara att visa vad man hittat på.

Jag blev faktiskt nöjd med våran dans. Det var mycket som vi fixade idag på slutet men det gjorde inte så mycket. Jag menar, alla andra grupper gjorde också massor av fel, så ingen brydde sig så mycket. Men jag är faktiskt rätt så nöjd med dansen ändå.


Efter att vi hade visat upp alla danser så skulle vi tydligen dansa ännu mer... tjo. Jag blev först glad för jag trodde vi skulle bugga, men neej, inte göra något som PC vill, nej då. Vi dansade i stället... jenka kanske det hette? Och sen en annan dans. Och det gick väl bra, men jag och J blev oroliga för några killar hade vårtor! x( Jag vill verkligen inte bli smittad. Fast smittar vårtor lätt? Jag har ingen aning... Någon som vet?

Men vi tvättade iaf av händerna sen, fast bara med vatten, det finns ingen tvål. Vi kanske bara är nojiga, men hur ska vi kunna veta? Och borde inte killarna ha plåster på vårtorna om de ändå vet att vi ska dansa? Nej, jag blir inte klok på vissa ibland...


Jag pratade iaf med J om i fredags idag. Vi åkte ned på stan och fikade efter att vi pratat med läraren, och det var riktigt skönt. Så nu vet hon att mitt humör går upp och ner som den värsta bergochdalbanan. Avklarat, skönt.

VARNING FÖR ÄCKLIG BILD!


Vårtor

Okej, så här vårtiga var de inte, men det kändes som det x(


- pc


Kreativ Blogger




Woho, jag har fått ett award från www.collbettan.blogg.se

Jag har nog inte sagt det i bloggen, men Bettan är en härlig tjej som har varit mycket snäll och stöttande med många fina kommentarer. Hon har alltid något smart att säga. Hon har även en extremt bra och rolig blogg (som jag nu även har som länk) och den är verkligen värd ett besök tycker jag (och flera andra också för den delen)  ;)
Tack Bettan! 

hemma

Idag är jag hemma och bara är lite. Jag började nämligen nästan gråta i skolan igår eftersom jag inte orkade med några, min bästis var inte där, jag fattade inte vad vi skulle göra och lite andra saker. Så därför blev det en hemmadag för mig idag.

Jag fasar lite för i morgon. Jag har dansuppvisning och vi kan inte dansen. Och jag måste berätta för bästisen hur det gick i fredags och det orkar jag typ inte eftersom jag inte själv riktigt vet hur det gick eller hur det är med mig... Och tyvärr kan jag inte stanna hemma eftersom jag måste vara med på dansen, annars måste jag göra det på sommarlovet, och det vill jag inte! Så jag får försöka samla ihop mig nu, ta ett rejält andetag och ha posetiva tankar om i morgon... tjo.



image50
Så här ser jag typ ut...

- pc

tja

Tja, vad ska jag säga? Jag måste ta om kissprovet och nio blodprov för att det blev fel. De glömde eller missade att testa en grej med kisset och jag skulle ha varit fastande när de tog blodproven. Jag kollade extra noga ifall jag skulle vara fastande (jobbigt värre ju) men det var inte i kryssat på pappret. Så nu måste jag ta om allt...


Sen så är det mera fel på mig än bara en tumör i hjärnan, oh ja, så lätt kommer jag inte undan. Jag har även lite för lite växthormoner (jag tror att det hette så) och för lite kalk i kroppen. Och klaksaken måste de operera för att fixa och det är i halsen! Fy! Jag har ingen aning om hur det kommer gå till, men jag är redan mycket orolig.

Så, eftersom det inte bara är prolactinet som det är fel på så betyder det att jag har ett hormonellt syndrom av något slag... Och fråga mig inte vad det betyder, för det vet jag inte. Jag vet bara att jag måste byta läkare (bye bye E.) och har en väntetid på högst tre månader innan jag får träffa en annan  läkare. Och sen får jag väl en ny tid med blodprover och sen en ny läkartid och sen en bokning för medicinering och en till läkartid och sen en tid för operation (?) och sen en läkartid. Nej nu glömde jag ju att det först kommer massa flera blodprovstagningar emellan, men jag tror att ni fattar var jag är på väg...


Och då undrar jag än en gång, hur fan ska en 16 årig tjej klara av allt detta och även fixa skolan med tempot och alla klasskamrater som inget vet och är lite elaka. Jag har då ingen aning om hur det ska gå...


- pc


hu

Hu det är dags att åka till sjukhuset i morgon... Då får jag veta hur jag mår. Jag menar, efter nio jäkla blodprovsrör så borde de verkligen veta det...
Jag längtar inte precis till i morgon, det är så jobbigt att nån annan ska fråga hur jag mår och sen berätta hur jag mår igen. Jag blir galen av sånt. Men jag är verkligen inte på humör nu. Vi ses när vi ses...

- pc

träna vad

Jag skulle vilja börja träna lite. Men jag vet verkligen inte vad jag skulle göra... Jag gillar verkligen att dansa, men jag vet inte vad jag skulle ta för dans... Eller om jag ska börja simma? Eller springa? Så många val, så lite tid.

Jag slutar halv fyra varje dag (förutom tisdagar, jippie!) och då finns det inte så mycket tid eller lust för att träna. Och jag måste både släpa runt på idrottskläder och datan i sånna fall. Och så kostar det ju en del att träna, vad man än gör... Det bästa, eller iaf billigaste skulle ju vara att börja jogga hemma, och sen kanske även börja spring... Men det finns ju ett problem, mina skor är borta. Eller okej, okej, de är kanske inte borta, jag får se det i morgon. Men jag hoppas att min lärare kanske såg dem och tog med dem, det skulle vara jätteskönt. Och jag vill ju inte behöva köpa nya gympaskor, eller jag vill inte prova några hundra innan jag hittar ett par som duger, för det är så jobbigt! :/

Så jag hoppas att de dyker upp i morgon och att någon kanske kan ge mig lite inspiration om vad jag skulle kunna träna för något! ;)


Se hela bilden

Och så här vill jag se ut efter träningen ;)


- pc

lost shoe

Tror ni inte att jag glömde något i danslokalen då? Jo, mina skor! Så nu vet jag inte om jag någonsin kommer att få se dem igen... Men jag ska gå dit i morgon och om jag har tur så är de kvar! Jag kom ju inte på det för än jag var på bussen hem och då var det för sent... Men som sagt så finns de nog kvar i morgon, men det är ju så drygt att jag glömde dem!

Men dansen gick iaf rätt så bra. Vi kom på några sköna moves ;) och det såg kul och intressant ut. Det enda är att vi inte kan hålla takten till låten. Det går jättebra i början men efter ett tag så tappar alla bort sig. Och det är ju även för att vi blri "ner sparkade" på golvet och massa annat knäppt. Men vi får försöka öva på nån rast. Hehe...

Nu kommer mamma!

new shoes gifts, new shoes gift, new shoes merchandise, gifts for new shoes, gift for new shoes

Det kallar jag ett himmelrike! ;)

- pc


dans

Åh så kul det var igår. Jag tänker på det hela tiden typ eftersom jag har på mig det nya linnet och tröjan som K hjälpte mig att köpa igår. Jag är verkligen nöjd så det kan faktiskt bli en bra dag idag ändå. För jag trodde ju inte det i morse. Då mådde jag inte så bra och på bussen så satt en tjej med jättemycket och jättesöt parfym bredvid mig. Det luktade hemskt! Men vad skulle jag göra? Det var ju fullt på bussen så jag kunde ju inte flytta på mig. Men när jag väl kom ut i friska luften så blev det ju bättre.


Sen i eftermiddag så ska vi dansa! Vi är indelade i grupper och ska hitta på nån dans som vi sen ska visa upp. Fy så läskigt säger jag bara. Och jag är ensam tjej i gruppen och killarna kan inte bugga, det ända som jag är bra på... Men jag hoppas att ingen annan grupp satsar så mycket heller. För då kommer vi se ganska så dumma ut som inte har några steg! :(




Johanna Eriksson från Balettakademien i Umeå.


Synd att vi inte kan se ut så här! Det skulle faktiskt vara lite kul...


- pc


god natt

Det här är verkligen jag! Tråkigt men sant...
God natt!


personlig shoppare

Hej igen. Äntligen tillbaka hemma efter en jobbig (men kul) dag i stan. Skolan gick ju rätt så bra, lite tråkig bara, som ni kanske märkte. Vi jobbar nu på att göra klart alla uppgifter som måste göras och lämnas in på fredag. Livat värre...

Efter skolan så träffade jag K och hon är underbar! VI köpte mackor från Subway och satte oss sen på Waynes Coffee och pratade och åt i minst en timme. Sen gick vi ut i snön (läs slasket) och jag kan ju berätta att mina stövlar inte är så tåliga. Jag var helblöt efter 100 meter... Och sen så var det ju nån minus så jag var ganska så kall och blöt efter ett tag.

K tvingade in mig på Gina och fick mig att prova massor av kläder. Jag var ju mest glad över det, fast det ville jag ju inte visa för henne, så därför blev hon min egna personliga shoppare! Jättebra att ha ska ni veta ;)
Så till sist efter minst en halvtimme i provrummet så blev ett långt svart linne som är så långt att jag kan ha det som kjol. Jag har velat haft det ett bra tag nu (kjolen då) men linnet får duga så länge. Och sen fyra tröjor till. Så det blev riktigt lyckat ändå. Så det vill jag lugnt göra om! ;)

Men nu ska jag fika med familjen och kolla på Bygglov och bara mysa lite! Ha det bra och tack för alla gulliga kommentarer!


bygglov

Dom är så knäppa. Eller i alla fall Willy  är det ;)


- pc

tipsad

Wow, bloggtipsarna tipsade om min blogg idag!


Men jag får skriva om det sen, för nu får jag en arg blick av läraren! :(


 Här är iaf länken till tipset ;)

http://bloggtipsarna.blogg.se/2009/january/2-16-ar-och-en-tumor-i-hjarnan.html


- pc


skola

Så nu sitter jag igen i ett grupprum med en massa folk (5 st) och ska komma på nån smart sak. Vi får snacka lite mera i gruppen så att vi verkligen vet vad vi ska göra.

Men jag ska iaf träffa K efter skolan! Det ska bli riktigt kul att få träffa henne, har inte gjort det sen innan lovet. Så vi ska byta julklappar, lite sent bara, och äta på Subway tror jag. Så jag längtar till att klockan ska bli 11.30 så jag får sticka!


Oj, nu kommer läraren...





Det här är vi... eller kanske inte.... ;)


- pc  


Utslängd av busschaffören

Men lägg av! Det är ju inte klokt att nån gör så. Fy till honom säger jag bara.
Från hd.se




Publicerad 6 februari 2008 kl 04:00Uppdaterad 10:33


Utslängd av busschauffören

En mor och hennes tonårsdotter var i torsdags med om en händelse på busslinje 2 som verkar ha gått fullständigt över styr.


HELSINGBORG. I torsdags eftermiddag skulle tågaborgaren Linnea Snell, 17 år, och hennes pojkvän ta 2:ans buss ner till stan för att äta. Vid hållplatsen upptäckte Linnea att hon glömt ett viktigt papper.
Bussen skulle komma när som helst, så hon vågade inte springa hem igen, utan ringde i stället sin mamma. Familjen bor väldigt nära hållplatsen, så mamman snappade åt sig papperet och rusade ut på Pålsjögatan.

Under tiden hade bussen anlänt, en till två minuter försenad. Enligt Linnea Snell hände sedan följande:
- Medan min pojkvän betalar står jag på avsatsen nedanför och tittar ut på min mamma som kommer springande. Då börjar chauffören skrika "Antingen går du in eller ut". Jag förklarar att jag bara ska få ett papper från min mamma. Då reser han sig och slänger upp dörren till förarbåset.
Dörren träffar pojkvännen så att han tappar pengarna på golvet.
- Chauffören tar ett steg mot mig och puttar ut mig ur bussen. Rätt ut bara.
Vid det laget har mamman hunnit fram till bussen.

- Jag ser Linnea komma utfarande och tar tag i dörren och frågar chauffören "Varför gör du så där?", berättar mamman, Susanne Snell.
Föraren skriker någonting - Susanne Snell minns inte vad - och stänger dörren.
- Till min fasa sitter min vänsterhand fast och så börjar bussen köra...
De följande minuterna minns inte Susanne Snell så mycket av. Hon blev så chockad av händelsen att hon har fått en minneslucka.
Enligt dottern är det ingen längre sträcka bussen kör.
- Jag och min pojkvän springer efter och bankar på bussens sida. Då stannar föraren, öppnar dörren - och kör sedan vidare.

Missade chauffören att se dig när du fick armen i kläm?
- Nej. Vi hade ögonkontakt, svararar mamman.
- Han verkade väldigt uppstressad och såg inte välvillig ut, tillägger hon.
Hon har inga synliga men efter händelsen, men på grund av en sjukdom hon har får hon väldigt lätt smärta som sprider sig i kroppen. Det är just vad som har hänt i det här fallet.
- Jag är van vid sådana smärtor, men för den skull är inte det som hände acceptabelt, säger Susanne Snell.
Linnea Snell blev både arg och uppskakad efter händelsen och har gjort polisanmälan, berättar hon.

Sade du någonting till föraren, som kan ha provocerat honom?
- Nej, det var först när jag blev avputtad från bussen som jag ropade "vad gör du din jävla idiot!" Och när mamma kom i kläm då ropade jag en massa fula ord, svarar Linnea Snell.
Själv tror hon att det kanske är hennes utseende som har provocerat. Hon får ofta glåpord och blir diskriminerad på grund av utseendet - särskilt på bussar, menar hon.
- Det är inte klokt att sånt här kan hända, säger hennes mamma.



Christer Åkerlundh
[email protected] 042-489 91 32



Bildmaterial

 
I fredags skulle Linnea Snell ta 2:ans buss från den här hållplatsen på Tågaborg. SVEN-ERIK SVENSSON

 
Linnea Snell blev handgripligen avslängd av busschauffören när hon skulle ta emot ett viktigt papper som hennes mamma kom springande med. SVEN-ERIK SVENSSON


buss

Så måndagen börjar med (okej, efter frukost, tandborstning, hårborstning och allmänt sminkande och fixande) att jag får vänta på bussen i en kvart. I minus grader. Jag frös... Men jag mådde inte illa! :D En glad överraskning. Och jag har knappt mått illa på resten av dagen heller!

Så tillbaka till bussen, som var smockfull med folk, där fick jag en pratstund med en vän som jag knappt pratat med sen nian. Det var riktigt kul att se henne igen, fast det känns lite dumt att vi inte har träffats innan, vi bor ju så nära varandra... Men det kanske visar hur bra vänner vi egentligen var? Men skit samma, det var ett plus på dagen.

Sen sinkade dagen sig fram... eller släpade sig fram? Och när vi väl slutade och kom  till bussen så var det en otroligt sur och grinig busschafför. Han har förut åkt förbi mig (fick jag veta av min bästa vän. själv så kommer jag inte ihåg sånt) och kör riktigt dåligt. Så hela vägen hem så var jag rädd för att han skulle köra i diket. Eller ännu värre, inte släppa av mig.

Jag har nog en riktig skräck för elakt busschaffisar... Har alltid haft det eftersom de inte stannade vid min busshållplats när jag var liten. Och det hände flera gånger eftersom att alla blingade på skoj och busschafförn blev sur... För det var ju bara jag (och min bror) som skulle av där, så de trodde inte att det var på riktigt. Så jag fick vackert kliva av på nästa busshållplats och gå hem. Visst, det var bara 3-400 meter, men ändå, jag var liten och rädd för de större barnen!

Så, det bästa och sämsta hände på bussen idag. Ironiskt...



Så här såg det ut på första bussturen...


- pc


18

Har varit så glad för att jag inte mått så illa efter i måndags men nu är det värre... Igår och idag har inte varit så bra. Jag hoppas bara på att jag mår bra i morgon. Och resten av veckan också för den delen... Och dessutom så tror jag att jag blir täppt av medicinen, jobbigt värre...

I alla fall så åt vi tacos idag och det var inte kul. Jag tycker att alla smaskar fast de inte gör det och tycker att det luktar konstigt... Så nu sitter jag i sängen medans de andra äter klart. Och jag tänker då inte diska! Det får jag nog lov att göra i morrn... fy!




- pc

huvaligen 2

  
 

Allt är ifrån www.eleonorederuuk.com

Hihi okej, vänta lite, jag ångrade mig. Jag gillar faktiskt det här!

Jag kollade runt lite mera på sidan och hittade de här bilderna! Slipshuvan var ju riktigt cool tycker jag. Perfekt till att bara skydda huvudet /håret med. Och ändå riktigt snygg och rolig.
Men huvhalsbandet verkar iaf lite jobbigt... och huvryggsäcken också.... Eller?


- pc

huvaligen



Är det bara jag som inte riktigt fattar varför ryggsäcken ska ha en huva?

Jag menar om det börjar regna så vill man väl inte bara ha en huva på sig, man börjar väl frysa om armarna då? Eller är det smart med en inbyggd huva på ryggan? Tja, jag använder väl inte ryggsäck så ofta, jag jag vet nog inte ;)

Bilderna kommer ifrån www.eleonorederuuk.com 

- pc


opersonlig

Om jag nu skulle vilja satsa (Och då menar jag inte som nån kändisblogg, utan att jag satsar på den) på bloggen så skulle jag ju vilja ha en fin och bra design. Men jag vet inte hur jag ska göra den. Eftersom jag inte vill berätta vem jag är för att mina vänner inte vet om att jag bloggar. Fast de flesta vet ju inte ens om att jag har en tumör... Det är så jobbigt att behöva ha dem som kollar konstigt på mig och så. 

Tillbaka till bloggen nu pc! Jo, jag vet inte riktigt vad jag skulle kunna ha i designen eftersom jag vet inte hur mycket jag kan avslöja om mig själv. Men hur lätt är det inte att hitta en tjej på 16 som har de intressen som jag har då? Men det bästa i en blogg, tycker jag, är bilder och foton. Men jag kan ju inte ha några foton på mig eller ställen där jag är. Och då är det inte så lätt. Och sen så kan jag ju inte allt för mycket om hur man gör om bloggar så att de blir snygga. Hur gör jag då då?

Vissa låter ju andra fixa med sånt, men jag kan ju inte be någon jag känner. Och jag har ingen lust att betala massor för att få det gjort heller. Så ska jag bara låta bloggen vara? Men då känns den så opersonlig...


- pc, under renoverings tankar...

the prolactin story

Tre bokstäver kan betyda väldigt mycket för folk. De bokstäver som jag tänker på just nu är P, M och S.


Premenstruellt syndrom, PMS, är ett samlingsbegrepp för olika typer av fysiska och/eller psykiska besvär under förstadiet till menstruationen och som i vissa fall kan utgöra ett handikapp.. PMS-besvären är mest uttalade 3 - 10 dagar före mens men många kvinnor kan även ha uttalade besvär vid ägglossning.Det är ofta de psykiska symptomen som dominerar vid PMS. Stämningsläget förändras i rikting mot nedstämdhet och kvinnan blir känslomässigt instabil. Det gäller allt mellan "att känna sig olycklig" (vara dysforisk) till verklig depression. Däremellan ligger tendens att bli irriterad, intolerant, orolig, grälsjuk och aggressiv. Vissa kvinnor kan även uppleva olika typer av smärta. Bland annat eftersom kroppen behåller mer vätska dagarna innan mens och orsakar allmän viktökning och svullen mage. Många kvinnor får även ömmande bröst, ryggont, migrän eller känner sig allmänt illamående.

(Wikipedia)

Jag vet att ni tjejer (kvinnor) lätt känner igen er och det gör säkert ni killar också. När tjejer har PMS så förvandlas de till små monster. Gråter eller blir sur för ingen anledning och vill mest vara i fred. Ja, ni vet nog, jag måste inte förklara för er.


Men varför skriver jag om det här då? Jo för att jag lever med PMS nu. Jag har haft det i typ en månad och kommer ha det i alla fall i en månad till. Det är fan inte kul...


Tack vare att jag har en tumör vid hypofysen så har den gjort så att jag inte har fått mens. Och jag har ju alltid legat "inom gränsen" för normalt ändå. "Femton år, det är fortfarande normalt" har jag hört ofta. Men så var ju inte fallet fick jag veta i höstas. Kan ni tänka er att någon säger till er:


Du har en tumör i hjärnan.


Skulle ni bli rädda då? Tänka på att ni kommer att dö? Att ni har cancer? För det gjorde jag...


Men så var det ju inte. Min tumör är "ofarlig", den gör dock så att jag har ett för högt prolactinvärde i kroppen. Som gör att jag inte fått mens.


Så vad skulle hända nu då, tänkte jag. Ska de operera ut tumören? Den sitter ju i skallen så det kan ju inte vara så lätt. Tänk om något skulle gå fel? Jag kan ju bli "förstörd" för livet om de gör fel. Och måste jag då raka av allt mitt långa hår? Tusentals tankar for igenom mitt huvud. Men jag fick veta sen att jag skulle få tabletter som skulle motverka tumören. Så jag får ha kvar mitt hår.


De här tabletterna kommer också att sätta igång min mens snart. Jag har ju aldrig haft mens och går i gymnasiet. Alla andra i skolan har haft det i flera år och jag är som vanligt inte lik dem. Så jag måste lära mig från början allt om bindor och tamponger och mensverk och PMS. Det är inte så kul. Och jag måste också tänka på skolan och läxor och kompisar och familjen och mig själv och komma ihåg tabletterna. Det är som sagt inte så kul.


Och nu så genomgår jag en "speedpubertet" och då har man typ PMS hela tiden. (Nämnde jag att det inte är kul?) Så mellan alla provtagningar där jag lämnar blod och läkarbesök så ska jag försöka att leva ett vanligt liv. Ett helt valigt liv som tonårig tjej med PMS.


Jag tycker jag borde få en medalj för att jag inte har helt och hållet brutit samman av stress och ångest...


Så, där har ni mitt liv för tillfället. Lämna gärna en kommentar om ni orkar, det känns bra att veta att man inte är helt ensam. Och förlåt om jag klagade väldigt mycket. Jag behövde det.


- pc, prolactin chic


fikapaus

En liten paus blev det. Två dagar, inte så mycket. Ni klarar er nog  som sagt... ;)

I torsdags så var jag tvungen att samla allt urin under ett dygn och lämna in det på fredagen. Därför var jag inte riktigt på blogghumör den dagen. Sen på fredagen så var jag ju tvungen att åka och lämna kisset och blod :(

Nio provrör, det är inte så lite det tycker jag... Men det var iaf en jättebra sjuksköterska! (jag tror iaf att det var en sjuksköterska...) Hon kände efter noga innan hon stack och det gjorde inte så ont. Men det var ändå inte kul... Hatar nålar som ska sticka mig och sno massa blod. Jag fattar inte ens vad de ska göra med allt blod... Men säger läkaren att det ska vara så så kanske man inte ska protestera för mycket...

Så nu vet ni vad jag har gjort och varför jag inte riktigt hade lust att blogga då. Men nu hade jag tänkt skriva om lite annat, men jag måste ta en kaka eller nåt först. För jag måste ha lite mera krafter för att skriva det jag ska skriva. Ses snart igen.




Nio stycken! FY!


- pc, going for a snack

engelska

Det är inte så kul att ha lektion när ingen bryr sig om uppgiften. :(

Vi (fyra stycken) ska komma på vad vi ska göra på fyra engelskalektioner. Och det ska handla om musik... Vi tänkte att man kanske kunde lyssna på musik från olika engelstalade länder, men alla i gruppen lyssnar hellre på musik nu i stället för att jobba... Drygt... tyck synd om mig och mitt betyg!

- pc

13

So, how did I feel today?

Jag blev glatt överraskad när jag inte mådde illa i morse! Jag var helt chockad över att jag kunde äta mina mackor och tyckte om smaken. Så jag satt kvar lite längre vid bordet och var sen tvungen att springa ut till bussen... Hoppsan. 

Men tack vare att jag har mått så bra på morgonen så har jag varit på väldigt glatt humör i dag. Jag och en klasskompis hade jättekul när vi flummade (busade) lite och larvade oss. Tyvärr så kan jag inte visa någon bild på det, men jag fick en rejält snygg bild som kanske hamnar på bilddagboken.se. Och nej tyvärr så kan jag inte berätta vad jag heter där, I must be secret. Hihi jag kör på engelska i dag ;)


Om man söker på flum så kommer den här bilden upp. Men det är ju inte det jag menar med flum...


för vi såg nog mera ut så här! x)





- pc, happy for today

12 again

Kom på en till sak till Notebooken.

När jag går i trappor så blir jag väldigt andfådd. Hjärtat börjar så som en bongotrumma och jag blir yr. Visst att jag inte har den bästa kondisen, men va fasen, så har jag inte mått tidigare! Det måste vara medicinen...

Så det var mitt tredje bidrag till Notebooken i dag. Har ni något att tilllägga?


- pc

hårtrassel

Så, övrigt då? Jo, mitt hår är Hemskt med stort H. Inte alls snyggt... Jag får nog använda en kratta för att borsta det sen i dag. Men så går det om det blåser ute antar jag.

Och jag är lagomt mör efter endast en skoldag. Det är ju inte så bra. Och nu kom jag på en sak jag måste skriva i Notebooken! Jag klarar nämligen inte av att gå i trappor utan att hjärtat ska börja dundra. Men det skriver jag i nästa inlägg!



Mitt hår är en blandning av detta...

Skönt hår



och detta





- pc

12

I dag så mådde jag illa. Kul att veta va? Nej, men jag mådde inte alls bra på bussen och det var nästan så att jag ville hoppa av bussen och... ja, ni fattar nog... Det är inte så kul att vara mig just nu... som vanligt.

Jag tror även att jag ska köpa något annat att äta till frukost i stället för mackor. Det är bara att tugga och tugga i all evighet...
Ja, så jag får hitta på nåt annat.

Så, mådde illa på morgonen men det gick över efter andra bussen typ... Jamen klaga inte, jag vet inte riktigt hur jag ska skriva! Jag får fundera ut något till Notebooken...


- pc


ps. borde även tilllägga att jag väldigt lätt mår illa, gör det redan nu när jag snackar om det.. kul.. fuck... ds.

the Notebook

the Notebook är för att skriva hur jag mått under en dag eller så. Jag vill se skillnaden från nu och om ett år eller så. Jag kommer nog att utvecka och fixa lite med den här kategorien innan jag är nöjd, men det får duga nu. ;)

- pc

va?

Hur fasen blev det söndag? Var inte inte fredag nyss? Aja, tillbaka till skolan igen då... Får blogga mera sen!

- pc


burn out

Och så var de första två dagarna för vårterminen över. Jag är helt slut och jag fattar inte hur jag ska orka med ett helt halvår med det här... Det är väl bara att bita ihop. Jag får låtsas att jag är i min gamla skola, gå med nedsänkt huvud och titta inte på någon. Då ska det nog kunna gå bra... Heh...

I går så gick brandlarmet igen. Det går lite då ooch då, ganska så jobbigt faktiskt. Jag satt och pratade med min mentor då så hon sa att jag kunde åka hem så jag vet inte om det var en övning (igen) eller om det faktiskt hade hänt något. Men det visar sig på måndag. Är skolan nerbränd så blir jag ledig ett tag, jippie!
Haha nej, jag skämta, självklart har inte det hänt och jag vill inte att det ska hända heller... eller kanske bara för en vecka?


- pc

luck

Så, sista dagen på jullovet... Jag känner mig inte så peppad på att börja i skolan igen. Jag har ju blivit så känslig och kan nästan börja grina för inget. Och det är kanske inte så bra när man är i skolan...

Men jag har en jättebra mentor! Hon har varit så himla gullig mot mig hela tiden och jag vet att hon förstår om jag inte är så duktig i skolan just nu.

Men egentligen, är det här något att vara så ledsen för? Jag vet ibland inte om jag bara fånar mig när jag känner mig ledsen... Jag vet inte riktigt... Men det här ändrar ju hela mitt liv, då borde man väl få vara lite ledsen eller? Jag vet inte... jag orkar inte riktigt med det här... Men till er som börjar i skolan (eller ska jobba) i morrn; LYCKA TILL!


- pc



Inte den bästa bilden precis, men den passar så bra med skolböckerna och allt.


1, 2 eller 3... typ

På tal om jullovet; jag har nog gått upp några kilo...

Det här jullovet har inte varit som något annat. Vi har ätit väldigt mycket choklad (läs vi som jag) och annat godis. Visst, det är väl inget konstigt med det, men det har på något sätt inte varit riktigt som vanligt. Jag tror (eller vet) att jag gillar att äta choklad när jag är nedstämd. Och det har jag ju varit nu. Jag har köpt flera stora chokladkakor och ätit upp dem under en dag. Och då menar jag inte bara under jullovet, utan under hela hösten, då jag började med undersökningar och sånt.

I alla fall, jag gillar inte tanken på att vakna upp en dag och inte kunna komma i mina kläder, men jag har inte heller någon orka att börja träna eller något sånt. Jag orkar ju inte ens att träffa mina vänner liksom! Hur fan ska kunna bli av med extra kilona från hösten och julen?
Jag får väl lov att försöka ta mig ut och gå eller nåt... Förslag?



- pc





Bara en bit till, sen räcker det...

lov

Det här jullovet har inte varit allt för bra. Och nu är det snart slut, jag har inte hunnit med nåt typ. Jag skulle ha gjort massor av saker med vänner och familj, men jag har inte orkat. Dagen efter att jag tar tabletterna så mår jag illa och resten av veckan är inte heller något vidare...

Vad ska man göra som 16 åring när man inte orkar åka till sina vänner eller familjen? När man inte orkar vara glad hela tiden? Eller prata om det?
Jo, man skriver om det. Så har det iaf blivit för mig.

Det är jobbigt att veta att jag kanske alltid kommer att behöva knapra tabletter och gå på sjukhusbesök. Visst, andra har det värre än mig, men jag är 16, då kan man väl ändå få tycka synd om sig själv?


- pc, the knarkis



Lite färggladare tabletter än vad jag tar...

book

Och en en gång så ligger jag här på mage i sängen och med datan framför mig. Är det verkligen nyttigt? Vad vet jag, är är blott en tonårig flicka med blont hår...  ;)
Nu ska jag stänga av datan och läsa klart min bok! God natt!

- pc

lista ut det

Nu sitter jag mitt på golvet i mitt rum...
Varför? För att jag inte vet hur jag ska lägga in mina kläder i den nya garderoben. Haha vilket problem jag har x) 

Jag håller på att läsa Stig Larsson böckerna igen, dom är så himla bra! Har du inte läst dem, gör det! Nu! Du kommer inte att ångra dig! ;)
Jag är precis i slutet på sista boken och även fast jag vet hur den kommer att sluta så kan jag inte sluta läsa, det går bara inte. Synd bara att han dog och att släktingarna bråkar om om de ska trycka fjärde boken eller inte. Jag säger bara: GÖR DET! NU!!! snälla?? 

Nån mer som håller med mig eller?



Pippi och Kalle


- pc

flyt

Tjoho, jag har tur, hyllplanerna (heter det så?) kommer till IKEA redan i morgon! Då kan jag äntligen bli av med alla kläder från mitt rum, skönt.





Efter regnet kommer solen... men det duggar kraftigt här ännu...


- vem annars än jag, pc, din hemliga lilla vän med tumör i hjärnan

4

Åh så skönt, nu har jag fått in alla kläder i garderoben. Det vill säga alla kläder som hänger på galgar och som fanns i mina tre lådor. Resten av kläderna som är vikta ligger i mitt rum... Inte riktigt så jag ville ha det... Men så går det om det inte finns hyllplaner i lager. Så nu får kläderna ligga där till nästa vecka... tjoho så kul...


Nu sitter jag iaf och väntar på att mamma ska ropa att det är dags att duka. Jag slapp laga maten i dag, jätteskönt. Men då får jag duka, men det är ju inte så jobbigt.



I wish you a better day then my was!


- pc


garderober till folket

So... I går åkte jag, mamma och pappa till IKEA för att köpa ny garderob åt mig. Jag har innan haft en liten liten, alldeles för liten, vit garderob. Där i har mina kläder legat väldigt tätt och jag har knappt kunnat se vad som finns där i. Så till slut blev det till att få nytt! (YES!)


Väl inne i affären, efter ett hektiskt letande efter parkeringsplats och trängt sig mellan massor av barnvagnar (alla tycktes ha tagit med sina barn till IKEA i går...) och allmänt jobbigt folk, så hittar vi till garderoberna.


-      Såå... (mamma)

-      Ja-aa... (jag)

-      Då kör vi då?

-      Japp...


Sen hittade vi vad vi skulle ha, vad de hette vilken hylla och vilket fack. Det låter enkelt, men det är det inte om du måste trängas med tre till familjer som kollar på exakt samma garderober som du.


Sen vidare till jäkla ta-själv-lagret... Jippie... Där fanns stomme och dörrar. Och det var allt. Det andra var slut. Så till kassorna med höga lådor (eller långa, de ligger ju på vagnen). Tror ni inte att ingen flyttade på sig när vi kom? Pappa körde och jag gick lite framför och styrde genom att putta till vagnen med benen. Jag fick flera gånger skrika till så att folk stannade eller slutade försöka ta sig förbi medans vi svängde, det var hemskt!


Väl vid kassorna så var det också problem. Toppen... Så sen hem och lyfta in allt. Sen iväg till IKEA i Barkarby för att köpa resten. Och där fanns allt, utom hyllorna... Tjoho! Och lådorna fanns bara i svart (skulle ha vitt)  Så det var lagom lyckat...

Så i dag har vi monterat ihop garderoben. Fast vi sätter in lådorna i morgon. Önska mig lycka till!


-      pc


Ps. Tack vare att klockan är så mycket så kan du tänka alla "i går" som i föregår och " i dag" som igår och " i morgon" som idag. Ja, ni fattar ;)   




Ahh... Så mycke rum... Sån plats... Ge mig, snälla?


prolaktin

En kronisk sjukdom är livslång.

Jag har en kronisk sjukdom.


Kommer det att göra mitt liv annorlunda? Ja, jag måste ta medicin, sjukhusbesök, m.m.

Kommer det försvåra för mig? Ja, jag mår konstigt av det.

Kommer det påverka mig socialt? Kommer? Det har det redan gjort. Man blir trött och mår dåligt och då är man inte så värst social av sig...

Kommer det att göra skillnad för mig? Ja, jag mår skit, men vill inte berätta det för de runt mig, så de kommer att tro att jag är en bitch.



So, please, tell me again, how was your day? Bad?

Nytt år, nytt försök

Jaha, årets första natt, eller snarare morgon väl? Aja. Jag satt och tänkte på hur prolaktin mojsen förändrar mitt liv och hur hur det var innan och lite sånt som man funderar på vid nyår. Och något som jag skulle ha velat var ju att ha som en dagbok över varje dag, hur jag mådde, vad jag gjorde och allt sånt. Men det har jag ju inte, förutom nån rätt så falsk blogg och så...

Men varför inte försöka använda den här bloggen mera igen det här året, inte som ett nyårs löfte, för det känns så uselt, men mera så att jag sen kan kolla bakåt igen och se om jag blir något bättre. Men jag tröttnar ju ganska så lätt på saker, så det kommer kanske inte att funka att skriva varje dag, men jag skulle ju i alla fall kunna försöka så gott det går.
 So, wish me good luck again and away I go! ;)

/ pc

RSS 2.0