laddare

Hej alla! Jag har inte kunnat blogga eftersom min laddare inte har funkat och jag har haft sportlov, så jag har inte kunnat bytt den. Men det ska jag göra imorrn hoppas jag så jag kan blogga! :)

Det är riktigt tomt utan bloggen, jag har inte ens kunnat läsa alla kommentarer eller svara på dem. Så om du har kommenterat och väntar på svar, det kommer!  ;)


- pc

otur

Jo, nu hände det. Oturen. Min katt hade sönder en väldigt viktig prydnadssak för mig. Det var en svart badanka av glas som man skulle hänga i granen...
Den hade en speciell betydelse för mig som jag inte orkar skriva om nu och nu är den sönder... Dumma katt säger jag bara...va?

Men hallå! I förra inlägget, vad ser ni på sista bilden? Jag ser en lapp där det står fredag 13 på, precis som i en kalender när jag laddar in den. Men när jag kollar på sidan så är det en helt annan bild... Hur fasen går det till?!

fredag 13

Äntligen funkar bloggen! Jag har försökt logga in så många gånger och det har inte fungerat, man blir riktigt förbannad! Jag har inte kunnat blogga sen i tisdags kväll och det förstör hela min rytm. Men nu på fredagen den 13 så funkar det, lite ironiskt va? ;)


Ja fredag den 13 har bara varit bra hittills, jag, J och E hittade till skolans vilorum idag. Och gissa vad som finns där!


Tänk lite till....


Jo en massagestol!! Jippie! :D Så jag var först på att paxa den (hihi) och det var riktigt skönt, även fast jag är lite för kort så alla massagerörelser kommer för högt upp på mig... men skit samma, det var skönt! Där finna även en stol och en maddras på golvet. Fast det är en fin och tjock maddras med många stora kuddar. Så där satt och låg vi i en halv timme, mysigt värre!Fast våran massagestol var inte så här lyxig. Den masserade "bara" ryggen ;)


Sen så igår så fick jag lov att skriva en saga till idag... Liiite i sista minuten, men det gick skit bra! :D Jag fick bara komplimanger för den och jag framförde den riktigt bra sa alla, så jag var mycket stolt sen. Och det känndes grymt skönt.


Så fredag den 13 släng dig i väggen! ;)
- pc


excel

Idag var det mentorssamtal eller kvartsamtal... vad heter det? Det gick iaf bra, jag ligger bra till i alla ämnen och det känns skönt. Men i morgon så är det buffertdag så jag måste in till skolan i vanlig tid och göra ett prov.

Provet handlar om Excel, och jag fattar inget typ... Vi höll ju på med det innan julen, hur ska jag kunna komma ihåg allt? Det går inte säger jag bara... Så därför skriver jag i bloggen i stället för att plugga... bra va? ;) Nej, jag antar att det inte är så bra, så jag måste väl börjar plugga igen...

Så önska mig lycka till i morgon!


- pc

...

Och måndag snart igen. Tråkigt värre... Men det är en rätt så lugn vecka, så det är ju skönt...

back

Så onödigt med alla dessa omröstningar! Det tar bara tid och är drygt när man vill veta vem som går vidare. Och jag fattar inte varför de har bytt... är det bara för att tjäna mera pengar eller?

Men jag gillade Emilia jättemycket! Jag kommer ihåg hennes låt I'm a big big girl sen jag var liten och jag sjöng faktiskt på den för bara nån vecka sen. Och hon såg ju så himla gullig ut också, hon var ju så kort fast hon hade höga klackar...

Men nu ska jag kolla på nåt annat! Kram

niels bohr

Fysiktentamen På Köpenhamns Universitet

Följande handlar om en fråga på en fysiktentamen på Köpenhamns Universitet:

Beskriv hur man kan bestämma en skyskrapas höjd med hjälp av en barometer.

En student svarade:

Man binder ett långt snöre om barometern och sänker den sedan från skyskrapans tak ner till marken. Snörets längd plus barometerns längd kommer att överensstämma med höjden på byggnaden.

Detta högst originella svar retade examinatorn till den grad att han kuggade studenten som överklagade eftersom hans svar obestridligen var rätt och universitetet tillsatte en opartisk skiljedomare. Skiljedomaren medgav att svaret visserligen var korrekt men inte visade att studenten hade några märkbara kunskaper i fysik. För att lösa problemet bestämdes det att man skulle kalla in studenten och ge honom sex minuter under vilka han skulle åstadkomma ett muntligt svar, för att visa att han i alla fall besatt ett minimum av kunskap om fysikens grundprinciper.

I fem minuter satt studenten tyst och tänkte intensivt. Skiljedomaren uppmärksammade honom på att tiden höll på att gå ut, varpå studenten sade att han hade flera ytterst relevanta svar men inte kunde bestämma sig för vilket han skulle använda.

När han uppmanades att skynda på svarade studenten som följer:

Först och främst skulle man kunna ta med sig barometern upp på skyskrapans tak, släppa den över kanten och mäta den tid det tar för den att nå marken. Höjden på byggnaden kan då beräknas. Men det är otur för barometern.

Eller om solen skiner kan man mäta barometerns längd, sätta den i marken och mäta längden på dess skugga. Sedan mäter man längden på skyskrapans skugga och efter det är det enkelt att genom proportionell aritmetik räkna ut skyskrapans höjd.

Men om man vill gå helt vetenskapligt tillväga kan man binda ett kort snöre vid barometern och svänga den som en pendel, först i markhöjd och sedan på skyskrapans tak. Höjden räknas ut genom skillnaden i gravitationskraft.

Eller om skyskrapan har en brandstege på utsidan så skulle det vara lättare att gå uppför den och mäta höjden på skyskrapan i barometerlängder som man adderar ihop.

Om man vill vara tråkig och konventionell kan man såklart använda barometern för att mäta lufttrycket på skyskrapans tak och på marken och omvandla skillnaden i millibar till centimeter för att få fram byggnadens höjd.

Men eftersom vi alltid uppmanas att ha ett öppet sinne och använda vetenskapliga metoder, så borde det tveklöst bästa sättet vara att knacka på fastighetsskötarens dörr och säga "Om du vill ha en ny och fin barometer så får du denna av mig om du säger hur hög skyskrapan är".

Studenten var Niels Bohr, den ende dansk som vunnit Nobelpriset i fysik.
Lite roligt sådär på morgonen tycker jag ;)


laddare

Hihi jag lyckades sno med mig en laddare från skolan idag. För jag gick faktiskt till skolan idag fast jag inte trodde att jag skulle orka göra det igår... men något som jag inte orkar är att snacka om hur det gick igår, så det får bli en annan dag...

Men jag lyckades "flörta" med en lärare så jag fick ta en laddare som bara låg i klassrummet. Jag tror att det är min mentors laddare, men hon hade ju redan gått hem, så hon behöver den nog inte över helgen ju ;) Sen på måndag måste jag be om en ny laddare... Hoppas att jag får det utan något tjafs, jag har nämligen aldrig haft problem med datan så jag vet inte ens vem jag ska fråga... Duktigt va?

Idag var iaf okej, snackade med J och berättade om igår och jag gjorde det helt likgiltig. Jag har redan rabblat det några gånger fram och tillbaka antar jag... Men jag berättar mera om det sen.


- pc, with the stolen laddare

bye

Hmm... När laddaren till datan piper och datan inte laddas så är det inte ett bra tecken va? Det betyder att jag kanske inte kommer att kunna blogga på ett tag eftersom jag bara kan blogga från den här datan. Och den dör snart. Och jag kommer inte till skolan i morgon, så jag kan inte lämna in den... Attans...
Så om jag inte hör av mig på ett tag så vet ni varför...
Men självklart kommer jag att lämna in datan sen så jag kan blogga mera!


- pc

köpte


Juste! För er som vill veta:

Jag köpte
 och  
 

Bra att veta va? Och jag kan ju också säga att det var gooooott!!! ;D

lugnt...

Åh tisdag är bra dag för då slutar jag tiidigt! Jippie! (för en gångs skull så menar jag faktiskt jippie. kul!)

Efter skolan idag så gick jag och en klasskompis och köpte lite godis. (gissa vad jag köpte ^^) Sen satte vi oss i en galleria och snackade lite. Det var riktigt mysigt och vi kom verkligen närmre varandra tycker jag. Och det hoppas jag att hon också tyckte. Sen när det bara var åtta minuter kvar innan hennes buss skulle komma, vad tror ni att jag gör då?
Jo, jag berättar lite snabbt att jag har en tumör i hjärnan... Smart va? Jag är så klantig ibland...


- Asså jag har en sak som jag skulle vilja berätta för dig också...
- Okej? *leer lite förundrat*
- Jo, jag har en sjukdom... det är inte cancer, men jag har en tumör i hjärnan...
- Va?
- Jo det är en ofarlig tumör då men...
- *skrattar till, ett nervöst skratt* Du skämtar?
- Nej...
- Ehh...
- Ja, det är därför jag har varit borta en del och så... Och det är lite andra fel på mig också tydligen...
( Nu kommer hennes buss)
- Ja, jag ska säga det här i klassen sen, men jag ville förvarna dig lite...
- Aah... tack. *hon vet inte riktigt vad hon ska göra (det är väl inte så konstigt?)*
- Men jag får förklara mera sen, spring till bussen nu!

Så vi kramas och säger snabbt hej då och lovar att vi ska snacka mera sen.
Sen när hon väl kom iväg så fick jag sen ett sms från henne och så smsade vi fram och tillbaka ett bra tag. Hon verkar verkligen söt min klasskompis och jag tror verkligen inte att hon kommer att snacka med någon annan om det. Och även ifall hon gör det så ska jag ändå berätta det här för klassen senare...

Men det ska bli spännade att se i morgon om hon kommer att kolla lite konstigt på mig... Men jag tror inte det... Hoppas inte det. Man vill ju inte ha någon som sitter med stora hundögon och stirrar på en under en hel skoldag...

Två söta exempel på stora hundögon ;)

- pc

design

Nu har jag fixat lite med bloggen. Blev rätt så nöjd, men jag vill fixa det bättre sen...

Blev det bra?
Ny header (inte så märkvärdig, men ändå)
Ny kategori


- pc

kategorier

Nu sitter jag och försöker sortera lite i mina inlägg. Det är inte så lätt... Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på för kategorier som passar till allt... Alla sjukheter är vad jag har kommit på för tillfället, men det låter ju inte så bra... Men jag får kanske köra med det så länge...

feb

Jag känner att jag har varit hemskt dålig på att skriva så mycket i bloggen på senaste tiden... Men jag tror nog att det beror på att jag inte har varit på något speciellt humör, jag har bara hängt med typ. Jag menar, jag har inte varit jätteledsen eller glad, jag har varit likgiltig. Inte känt så mycket känslor alls... Men jag har sagt det förut och jag säger det igen, är det så konstigt om jag inte är så normal när jag är så orolig för allt annat som kommer att hända?
Nej, jag tror inte det...

Men det är tråkigt att inte känna sig på topp. Visst, jag är förkyld nu, men det är inte samma sak. Jag orkar inte med att tänka på så mycket utom det "ytligaste" typ... suck...- pc, vem annars?

RSS 2.0