Önskedag

In my Dreams;


Först en snabb dusch med ett härligt schampo och balsam så att hela håret luktar gott.


En härlig varm jacka och vantar, halsduk och mössa. + varma och täta stövlar!


En snabb busstur till stan där jag träffar min kära vän.


Gå till julmarknaden på st: Eriks torg och kolla runt lite där.


En mysig och lång fika på något varmt café med en riktigt god och chokladig kladdkaka.


Kolla runt lite mera på stan och snacka tills vi får ont i öronen.


Sen, snabbt som blixten med bussen, komma hem igen. Och där hemma så har min matteläxa räknat sig själv och jag kan mysa framför TV:n med familjen.Det, mina kära läsare, är min önskedag för idag. Om det ändå inte bara var en dröm...

/ pc


to blogga or not

Jag känner att jag inte riktigt vågat bloggat nu på ett tag. Det är både för att några andra i min klass blev ghostade eftersom de bloggade under skoltid. Jag har verkligen ingen lust med att bli ghostad så att alla mina saker försvinner från datan.


Sen så känns det ju också lite fel att skriva ut alla tankar och funderingar som jag har på en blogg.

Vem som helst kan läsa om hur jag innerst inne känner, och tänk om någon som jag känner får reda på den här bloggen? Jag brukar inte prata om mina känslor, jag tycker inte att det är kul alls, och nu så kanske någon får reda på allt det här. Hur skulle det då gå? Om någon i skolan skulle veta det så skulle det bli riktigt jobbigt. Jag skulle känna mig naken inför den personen och sårbar till tusen. Så jag får inte göra för mycket väsen av mig, tänk om de skulle kunna lista ut att det är jag?


Och om det var någon i familjen, vad skulle jag göra då? Jag vet faktiskt inte... Jo, jag skulle nog radera allt jag skrivigt och ta bort bloggen. Jag vill inte att de ska veta hur allt är.


Låter det här knäppt? Jag vet inte, jag är så van...


/ pc


patetisk

Klockan klämtar, det sista tåget har gått o jag sitter ensam kvar här på perrongen.                                     

Jag sitter här och väntar på dig, jag behöver din hjälp att välja. Välja håll. Vilken stig ska jag ta? Den enkla, den svåra, den lätta, den hårda. Det finns för många val, vad ska jag göra? Jag sitter här och väntar på dig. Jag behöver din hjälp. Snälla kom nu. Ensam och övergiven, väntar på att hoppet ska komma. För du kommer väl? Jag har väntat så länge. Väntat på dig. Välj håll nu. Vart ska jag gå? Viken stig ska jag ta? Åh hjälp mig. Jag är förlorad utan dig nu. Jag behöver dig. Din hjälp, ditt stöd. Snälla kom nu.

Kan man vara mer patetisk? Jag tror inte det...

/ pc


för mycket

Det känns jobbigt att det snart är dags att gå på magnetröntgen. Jag vet att jag inte kommer få några svar där, men just att åka dit känns jobbigt. Jag vill inte alls dit och ligga på nån jävla grej i en halv timme! Jag vill bara ha en vanlig jul, ett vanligt liv... Är det för mycket begärt?

krumelurer

Idag så stannade jag hemma från skolan. Men jag har ett, eller tre bra orsaker. Jag måste:
 
-Räkna ett helt kapitel i matteboken,
-Skriva en myt (Vet inte om den ska vara modern eller om hur allt skapades eller något annat, och jag ska läsa den i skolan i morrn... Kul...)
-Göra klart en... jag vet inte vad jag ska kalla det, men jag måste kolla upp massa lagar om hur man ska sköta en affär och vilka som man ska titta lite extra på om det ska vara en inspektion. Typ nåt sånt, det är inte så lätt att förklara.

Så jag kommer att ha fullt upp idag. Just nu så ska jag räkna matte och försöka förstå alla små tecken och krumelurer. Jag skulle mycket hellre vilja sätta mig framför TV:n och mysa och bara ta det lugnt... Men neej då, jag måste fixa med det här... suck. Men sånt e livet!

/ pc

love you K.

Idag var en rätt så bra dag ändå. Jag och alla andra tjejer i min klass skolkade från gympan idag (hehe, hoppsan...) Sen så träffade jag efter många om och men min vän K. (Okej, okej, jag fick henne till att skolka! Men hon ville ändå göra det. Och hon gick tillbaka till sista lektionen!)


Vi gick i alla fall och fikade och så berättade jag att jag har en "ofarlig tumör" på hypofysen. Det lät typ så här:


•-          Så jag har typ en ofarlig tumör på hypofysen.

•-          Var då?

•-          På hypofysen.

•-          ???

•-          I hjärnan.

•-          Aha.


Men det gick ändå bra och jag är glad över att jag har pratat med henne om det. Nu vet hon och min kära klasskompis om det. Bara dom två, och så kommer det nog att förbli.


Så, det var min dag i stora drag. Nej, vänta! Jag fixade en blomma till min mamma eftersom jag har varit så grinig emot henne. Så jag hoppas att hon blir glad!  :)


/ pc


snöblandat regn

Uthärdade hela dagen idag utan att skolka. Bra gjort tycker jag, men å andra sidan hade jag ingen att skolka med :P
När jag skulle till bussen så snöade det! Sen började det att regna... Sen snöa igen! Sen regna... Jag tror att ni fattar...

Varför kan det inte bara snöa? Skit i regnet så kommer det snart att se ut så här! :D

vinter080501-98.jpg

Foto från Fotoakuten.se      
Bra va? ;)

skola

Today I feel like shit.

Jag skulle behöva snacka lite med någon och få gråta ut lite... Ska man göra slag i saken eller inte? Den jag vill snacka med måste ju vara i skolan idag, så ska jag be henne att skolka?

Hehe, ibland känner jag mig som en bad girl som vill få andra att skolka, men jag skulle verkligen behöva det nu...


/ pc


skola

Åh fy fan.

Sitter i skolan i ett grupprum och ska göra en faktura. Kul...


Min vän är sjuk idag så jag saknar henne :( Måste genomlida dagen helt själv, precis som jag fick lov att göra i fredags... Sitter med två andra tjejer i klassen. Dom har ingen aning om att jag har det jobbigt nu.


Jag kan ha det hur jobbigt som helst, och dom vet inte om det. Knäppt... Men nu måste jag jobba på lite. (Inte för att nån annan gör det dock...)


/ pc


hopp

Det jobbigaste just nu är att inte veta.

Jag vet inte hur stor min "ofarliga tumör" är. Jag vet inte om jag kommer att få massor av medicin, om jag kommer få äta dom hela livet, om jag kommer må illa av dem.


Sen om jag kommer att kunna leva som alla andra? Jag mår ju sämre och orkar inte göra lika mycket som de. Kommer jag då inte få ut lika mycket av livet?

Jag vet inte heller om jag kommer kunna få barn sen när jag väl vill ha det. Det är så mycket jag inte vet.


Och om jag söker på Internet så vet jag inte riktigt heller på vad jag ska söka på. Mest så är det bara mammor som snackar om det, men dom är ju redan så insatta i ämnet så jag fattar inte vad dom snackar om.


Så det känns inte så bra just nu. Jag längtar så mycket till om ett halv år eller så. Då har jag kanske fått lite mera kläm på det har och inte känner mig så dum. Hoppas, hoppas...


/ pc


tänk lite först

Du som besöker min blogg, läser du ens igenom mina inlägg innan du skriver något till mig?

Vet du om att jag mår allmänt piss just nu?

Vet du om att jag kanske kommer att få äta tabletter i resten av mitt liv?

Vet du om att jag har en tumör i hjärnan?


Tänk efter ett litet tag, skriv sen din kommentar.

Tack


/ pc


prova

Haha, hittade en kul sak på Internet, prova så kommer du bli på bättre humör. (det blev i alla fall jag!)

Testa själv:

1. Sitt ner, lyft din högra fot ifrån golvet och cirkulera den medurs.

2. Nu, medan du gör det, skriv siffran '6' i luften med din högra hand. Din fot kommer att ändra riktning!

jeans
Just nu håller jag på som en galning att rensa lite bland mina kläder. Jag upptäckte att jag har ganska så många jeans. Men alla är ju för små så jag måste ändå in och köpa jeans. Eller det var kanske ett par som jag skulle kunna ha till skolan, men jag är inte säker... Tror nog att jag behöver ett par nya ändå  ;)

/ pc

ork

Huh, jag känner mig fortfarande slut efter en riktigt lång och jobbig förkylning. Jag skulle ha behövt åka in till stan idag och köpa ett par jeans men jag orkar verkligen inte det heller!


Jag har blivit riktigt lat nu, men kan jag verkligen ro för det? Jag tror att jag fick som en liten chock eller nåt när jag fick veta när jag skulle in på röntgen... Jag har inte riktigt varit mig själv på ett tag...


 Jag brukar aldrig berätta så mycket om mina känslor och så men i den här bloggen så skriver jag ju bara på. Men det är skönt att vara anonym, om jag inte hade varit det hade jag aldrig skrivit något av det här. Så jag får väl hoppas på att det hjälper mig att få skriva av mig lite. Då kanske jag orkar göra något snart.


/ pc


slut

Så var den dagen slut. Den muntliga redovisningen gick väl bra även fast två i gruppen mumlade fram vad dom skulle säga xo Men det är deras problem och inte mitt! Jag har nog med problem som det är nu...

Men jag måste väl ändå säga att det har varit en rätt så okej dag förutom att alla snackar om att dom ska iväg på fest och vara med kompisar och göra massa annat kul i helgen. Jag ska bara vara hemma och inte göra något. Jag orkar inte riktigt göra något heller... Jag sa till en kompis att jag var upptagen hela helgen och att jag inte kunde göra något, så jag känner mig lite dum. Men jag orkar verkligen inte just nu. Jag vill bara vara ifred och inte behöva tänka på något annat än mig själv och vad jag vill just nu...
Men det blir nog bättre sen. Eller? Det borde det i alla fall bli...

/ pc

bara lite sur...

Jaha då har man muntlig redovisning i morgon då. Det känns inte så kul eftersom vi i min grupp inte är riktigt klara med allt vi ska säga och visa... Men vi får väl rafsa ihop något i morgon och hoppas på det bästa! Och jag borde ändå vara nöjd över mig själv eftersom det är jag som har gjort det mesta av arbetet. Läs som; allt av arbetet! Så ni andra i gruppen kan ta och dra!
 Hehe, lite grinig på de andra i gruppen, men bara lite... heh... ;)

/ pc

äntligen

Åh, äntligen så slutar jag snart! Det har varit en mycket, mycket hetsig dag och det är skönt att jag snart sitter på bussen hem!

/ pc

här igen då

Jaha då sitter man här igen då. Det var faktiskt tungt idag att ta mig till skolan. Jag tror att det beror på att jag just fått veta när jag ska in till röntgen och för att jag har ett skolarbete som jag inte kommer nån vart med. Men jag ska försöka bita ihop så gott det går. Det är bäst så. Men vi får se hur det går...


/ pc


dr. House

Jag har alltid gillat serien House, men numera blir jag alltid nervös och känner mig illa till mods när jag kollar på den.

Det är alltid någon som måste ta en magnetröntgen och det händer ofta något så att dom fastnar där inne eller dör i slutet av programmet. Det kanske låter lite knäppt, men jag ska in på magnetröntgen nästa månad och jag är nervös för det. Det tar allt från en halv timme till en timme som jag måste ligga helt stilla i ett jäkla stort rör som låter illa. Sen så kanske de måste spruta in något i min arm så att dom ska kunna se min "ofarliga tumör".


Jag gillar inte sprutor, jag gillar inte att inte kunna röra på mig och jag gillar verkligen inte att jag måste göra det!


Nu känner jag hur jag börjar få lite panik... Det är verkligen inte bra. Fast det är väl aldrig bra att ligga och gråta ensam i en säng innan man ska somna? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra... Men det känns i alla fall lite bättre av att kunna skriva av mig lite tror jag. För vem ska jag annars prata med? Jag har en jättebra mamma men jag skulle vilja prata med någon annan och bara gråta ut, bara få tänka på mig själv ett litet tag...


/ pc


i vågor

Ibland så kommer det bara över mig och jag blir så ledsen. Jag kommer att behöva äta tabletter i hela mitt liv om jag har otur.
Mitt prolaktin värde är ca. 200. Det vanliga värdet ligger på typ 20 tror jag att det var. Det är ganska så mycket över det vanliga... Men jag vet inte riktigt hur farligt det är. Andra kanske har högre än mig eller så har jag väldigt högt. Och om jag nu har väldigt högt, är det farligt?

Det känns så konstigt att inte riktigt veta så mycket om något som kanske kommer att styra mitt liv...


/ pc


yoghurt?

Kan man leva helt normalt även om man har ett för högt prolaktin värde? Jag vet ju att det har funkat för mig tills nu, men jag vet ju inte hur det blir sen. Jag kommer väl få nån medicin och kanske få nån biverkning av den. Många mår visst illa vet jag, kommer jag också att göra det då? Om det nu är så, hur fan ska jag klara av att ta mig till skolan?

På morgonen är jag redan väldigt noga med att det ska vara fräscht runt mig, annars mår jag illa och kan inte äta. Så om jag kommer må illa av medicinen, hur ska jag klara av att äta? Jag kan ju inte äta på bussen och sen är jag ju i skolan och då kan jag inte heller duka upp frukosten mitt i klassrummet...


Jag kanske kan lära mig att dricka nån yoghurt eller så, bara så att jag ska orka att ta mig till skolan...

/ pc


prolactinchic

Har du någonsin sökt på ordet prolaktin? Vad får du upp? Jo, en massa om kvinnor som vill bli gravida. Det är typ allt. Men vi andra då? Vi som har för högt prolaktin värde men inte vill bli gravida? Ska vi bara sitta och läsa om de som vill ha barn och har haft för högt prolaktin värde redan sen innan jag var född?


 Okej, okej - det är väl att överdriva lite men det känns som att jag inte kan få någon annan information om livet med prolaktin utan att få läsa om när de snackar om den här och den här medicinen, och jag har inte ens fått någon medicin än, jag vill inte veta om alla läskiga biverkningar än! Jag vill bara veta hur de har klarat sig igenom livet, hur är det egentligen att ha ett för högt prolaktin värde och behöva leva med det? Kan man nå långt i livet, eller orkar man inte med det? Blir man som en knarkare med alla tabletter eller kommer det inte att märkas?


 Så, därför skapade jag den här bloggen, så att jag kan få skriva ner alla mina frågor och funderingar och kanske även kunna få svar på dem. Och självklart är det synd de kvinnor som inte kan få barn! Jag kommer kanske själv att bli en av dem, vem vet?


Många kramar från mig, prolactinchic


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0